Advertisement

Takım İncelemesi: Banvitspor


Banvitspor, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde merkezli, et ürünleri firmesı Banvit tarafından kurulmuş olan ve halen desteklenen basketbol kulübüdür.

Baş antrenörlüğünü Mete Babaoğlu'nun yaptığı takım, maçlarını 2,500 seyirci kapasiteli Kara Ali Acar Spor Salonu'nda yapmaktadır. 1994 yılında kurulan Banvitspor, uzun süre 2.ligin üst sıralarını zorladıktan sonra 2004 yılında Beko Basketbol Ligi'ne yükselmiştir.

Şimdi gelelim Banvispor'u yakından incelemeye. Yeni sezon için Erkan Veyseloğlu (Beşiktaş Cola Turka), Umut Yenice (M.A. Selçuk Üni.), Oktay Yılmaz (Mersin BŞB), Lance Williams (Bosna ASA), Antoine Agudio (Hofstra), Dalron Lamar Johnson (Darüşşafaka Cooper Tires)'ı kadrolarına kattılar. Joe Crispin ile de sözleşme tazelediler.

Bu transferler içinden en göze çarpanı şüphesiz Lance Williams. 1980 doğumlu olan Williams 2.06 boyunda. Pivot mevkiinde görev yapan tecrübeli oyuncu, basketbol kariyerine NCAA'de De Paul Üniversitesi takımıyla başladı. Burada 4 sezon basketbol oynayan Williams, kariyerine Amerika USBL ligi takımlarından St. Louis Sky Hawks, Westchester Wildfire, CBA ligi takımlarından Rockford Lightning, Çin Ligi'nde Shougang Beijing Ducks, Suudi Arabistan KSA liginde Al Ittihad takımında forma giyerek devam etti.

Tecrübeli oyuncu 2002-2003 basketbol sezonunda İstanbul Teknik Üniversitesi'nde forma giydi. Lance Williams 2004-2005 sezonunda Bosna TH Telecom Sarajevo takımına transfer oldu. Burada 2 sezon geçiren Williams 2006-2007 sezonunda Yunanistan Ligi takımlarından AEL Larissa Takımında 10 maç, Polonya Ligi'nde BOT Turow Zgorzelec takımında 21 maç forma giydi.

2007-2008 sezonunda tekrar Bosna Ligi'ne geri dönen Lance Williams, yer aldığı Bosna ASA BH Telecom Sarajevo takımında Bosna Ligi'nde yılın oyuncusu seçildi. Williams aynı zamanda bu takımla ULEB Cup'da 19.4 sayı 5.7 riaund ortalamalarını tutturdu.

Antoine Aguido'nun da skorer bir oyuncu olduğunu söyledi Banvit menajeri...

Gelelim Lamar Johnson'a. Geçen sezon Daçka'da izledik onu. Daçka'nın ligde kalmasındaki en büyük yardımcıydı. Bir kaç sene önce kendisi Harlem'de görev almış. Dolayısıyla çok atletik bir isim. Pivot hareketleri pek olmasa da ribaund takibini iyi yapar ve boşluk bulursa atletikliğini kullanarak sayıyı yapar. Gününde olduğunda üçlük de sokabildiğini geçen seneki F.Bahçe Ülker maçında göstermişti. Şurada transfer haberini sizlere vermiştik. TBL'de geçen yıl 13 maçta 20,54 sayı ortalaması yakalamıştı.

Umut Yenice ve Oktay Yılmaz konusuna gelelim. Umut'un sezon sonu Yunanistan'a transfer olduğu duyurulmuştu basında. Ama ne olduysa gidemedi. Mutlu AKÜ Selçuk Üniversitesi'nde kariyerinin en parlak yılını geçirdi. Oyun stili Banvit'e yatkın bir oyuncu bu yüzden başarılı olur diye düşünüyorum.

Oktay Yılmaz ise senelerdir gittiği takımlarda tutunamayan bir isim. En son Mersin BŞB'de izledik kendisini. Hatta izleyemedik de diyebiliriz, aldığı süre yok denecek kadar azdı. Ben Oktay'ın bu saatten sonra patlama yapmasını beklemiyorum. Sanırım o da halinden memnun. Kısacası oyunun koptuğu ve farklı giden bir maçta oyuna sokulan bir oyuncu..

Son olarak Erkan Veyseloğlu kaldı... Erkan'ı Fenerbahçe'den beri takip ederim. Hatta Fenerbahçe'den gidişine üzülmüştüm çünkü Damir ile birlikte bir o vardı sağlam adam gözümde. Hani şu Zazalı dönemler :) Sonra duydum ki kiralanmış Beşiktaş'a derken, Tuborg Pilsener'e satmışlar.. Tuborg'daki güzel geçen sezon da onu tekrar Beşiktaş'a getirdi ve son iki senedir de Beşiktaş'taydı. Anlamadığım şey, Murat Didin sevmiyordu bu adamı. Nedenini bilemiyorum. Ama Erkan iyi bir 3 numaradır Türkiye'de. Çok süre almasa da Beşiktaş'ta, oyuna girdiği her maçta mutlaka bir şeyler yapar. Sayı atar, atmasa bile asist yapar, top çalar vb... Banvit'teki yeni sezonunda inanıyorum ki, o kendine güvenip de turnikeleri bırakacak yine... Tek dileğim bu..

TBL Takım İncelemesi'nde ilk inceleme Banvit ile oldu. İkinci inceleme Oyak Renault'tan gelecek. Bizimle kalmaya devam edin!
Takım İncelemesi: Banvitspor Takım İncelemesi: Banvitspor Reviewed by Adsız on 12:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.