Advertisement

Beşiktaş'ta Kandemir Geldi, Transfer Çalışmaları Netleşti

Yeniden yapılanmaya giden Beşiktaş, Basketbol Şube Direktörlüğüne getirilen Erman Kunter ve baş antrenörlüğe getirilen Ahmet Kandemir ile 3'er yıllık sözleşme imzaladı. Böylelikle Kandemir, yaklaşık 10 senelik ayrılığın ardından yeniden Siyah-Beyazlı takıma dönmüş oldu.

Geçtiğimiz sezon Kosova ekibi Prishtina'yı çalıştıran Ahmet Kandemir, bu takımla Kosova Kupası zaferi de yaşamıştı. Kariyerinin bir döneminde Beşiktaş alt yapı antrenörlüğü de yapan Kandemir, 1997-2003 yılları arasında ise Beşiktaş A takım antrenörlüğü yapmıştı. Deneyimli coach; Pınar Karşıyaka, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Garanti Koza İstanbulspor ve Konya Selçuk Üniversitesi takımlarında da görev yapmıştı.

Özellikle genç ve gelecek vaad eden yabancı transferleriyle göze çarpan Kandemir, Türkiye kariyerinde; Gary Neal, Bo McCalebb ve Henry Domercant gibi isimleri keşfedip ülkemize getirmişti. Kandemir, Beşiktaş için de benzer bir liste oluşturarak transfer çalışmalarına başladı. 

Şube Direktörü Erman Kunter, kişisel twitter hesabından; "2013-2014 sezonunun sponsor bulunmaz ise yabancı oyuncu bütçesi 1 milyon 250 bin dolar, yerli oyuncu bütçesi ise 1 milyon dolar. Beşiktaş çok zor bir dönemden geçiyor. Başta başkanımız olmak üzere herkes işini gücünü bıraktı, 24 saat mesai veriyor. Haksızlık etmeyin. Geçmiş dönemlerden kalan borçlarımızı ödenmesi, temliklerin kaldırılması ve son aldığımız ceza... Bunların altından kalkmak kolay iş değil. Beşiktaş büyük camia düzlüğe çıkacak. Biraz sabır, biraz saygı" ifadelerini kullandı.

BjkBasket.org'un haberine göre ise Siyah-Beyazlılar, yabancı transferinde çaylak oyuncular; Erick Green, Lamont Jones, Kevin Foster, Colton Iverson, Tyrus McGee ve daha önce ülkemizde de forma giyen Brad Buckman ile ilgileniyorlar.


BjkBasket.org'un haberi şu şekilde;

İlk isim olarak 22 yaşındaki ve 1.91 boyundaki Virginia Tech mezunu oyun kurucu Erick Green karşımıza çıkmakta.. 2013 NBA Draftı'nda 2. tur 46. sıradan Utah Jazz tarafından seçilen genç guard, daha sonra takasla Denver Nuggets'ın yolunu tutmuştu. Özellikle skor yönü oldukça kuvvetli olan Erick O'Brien Green, 2012'de konferansının en iyi ikinci takımına seçildikten sonra geride bıraktığımız sezonda ise konferansında yılın oyuncusu seçilmiş ve en iyi beşe seçilmişti. Green, yakaladığı 25 sayı ortalamasıyla NCAA1'de sayı kralı olarak sezonu tamamladı. Geride bıraktığımız sezon Virginia Tech forması ile NCAA'de 31 maçta görev yapan Green, bu maçlarda ortalama 36.6 dakika sahada kalarak; 25 sayı, 3.9 ribaunt, 3.8 asist ve 1.3 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

Gündemimizde bir başka guard ise 23 yaşındaki ve 1.83 boyundaki Lamont "Momo" Jones. Iona mezunu olan combo-guard, 2013 NBA Draftında seçilmemesine rağmen draftın hemen ardından Boston Celtics kadrosuna dahil edildi. NCAA1'de sezonu 22.6 sayı ortalamasıyla tamamlayan Jones, sayı krallığında da üçüncü sırada yer aldı. NCAA'de geride bıraktığımız sezon 34 maçta görev yapan Lamont Jones, ortalama 36.6 dakika sahada kaldığı bu maçları; 22.6 sayı, 3 ribaunt, 3.4 asist ve 1.2 top çalma ortalamalarıyla tamamladı.

İsmi geçen diğer combo guard ise Santa Clara mezunu olan Kevin Foster. Drafta girmeyen 1.88'lik guard, kolej kariyeri boyunca kaydettiği 2423 sayıyla Santa Clara Universty tarihindeki en skorer oyuncu unvanını taşıyor. Dış atışlardaki etkinliğiyle dikkat çeken Foster, 2011'de NCAA'in en çok üç sayılık atış isabeti bulan oyuncusu olurken, kariyeri toplamında kaydettiği 431 isabet ile de NCAA tarihinin en çok üçlük isabeti bulan dördüncü oyuncusu konumunda. Geride bıraktığımız sezon forma giydiği 32 maçta da 96/272 ile üçlük isabeti bulan Kevin Foster, 31.8 dakika sahada kaldığı bu maçları; 17.9 sayı, 2.8 ribaunt, 4.4 asist ve 2.3 top çalma ortalamalarıyla noktalamıştı.

Gündemdeki Tyrus McGee ise Iowa State mezunu. 22 yaşında ve 1.88 boyundaki McGee, 2013 NBA Draftında seçilmemişti. Tıpkı Foster gibi dış şutlardaki etkinliğiyle dikkat çeken skorer guard, sezon boyunca 96/207 ile üç sayı isabeti buldu. Genellikle 2 numara pozisyonunda oynayan McGee, geride bıraktığımız sezonda Iowa State forması ile 35 maçta forma giymişti. Bu maçlarda ortalama 24 dakika sahada kalan skorer oyuncu, sezonu da; 13.1 sayı, 3.5 ribaunt, 1.3 asist ve 1.1 top çalma ortalamalarıyla tamamladı.

Transferde adı anılan isimlerden Colton Iverson ise 24 yaşındaki ve 2.13 boyunda. Colorado State mezunu Iverson, 2013 NBA Draftında 2. tur 53. sıradan Indiana Pacers tarafından seçilmiş, daha sonra takasla Boston Celtics'e gönderilmişti. Iverson, Boston Celtics'in NBA Summer League kadrosuna da dahil edildi. Geride bıraktığımız sezonda NCAA'de 35 maçta forma giyen genç pivot, ortalama 29.3 dakika sahada kalarak; 13.9 sayı, 9.9 ribaunt ve 1.3 asist ortalamaları yakaladı.

Gündemdeki tek tanıdığımız oyuncu ise geçen sezon da ismi takımımızla anılan Brad Buckman. Ligimizde daha önce; Kepez Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Tofaş formaları giyen ABD'li power forvet, 29 yaşında ve 2.03 boyunda. Buckman, geçtiğimiz sezona İspanyol ekibi Cajasol Sevilla'da başlamış, daha sonra Alman ekibi Artland Dragons'a transfer olmuştu. Beko Bundesliga'da 18 maçta görev yapan deneyimli power forvet, bu maçlarda ortalama 21.8 dakika sahada kalarak; 7.7 sayı, 6.3 ribaunt ve 1.2 asist ortalamalarıyla sezonu noktaladı. Cajasol Sevilla forması ile ACB'de ise 5 maça çıkan Buckman, ortalama 24.4 dakika sahada kalarak; 5 sayı ve 6.2 ribaunt ortalamaları tutturmuştu.
Beşiktaş'ta Kandemir Geldi, Transfer Çalışmaları Netleşti Beşiktaş'ta Kandemir Geldi, Transfer Çalışmaları Netleşti Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:38 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.