Advertisement

Erdoğan: "Türk Telekom'a bütün takımlar dikkat edecek"

Yeni sezona yine önemli takviyelerle giren Türk Telekom'da baş antrenör Ertuğrul Erdoğan, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada; "Türk Telekom; kadrosuyla, ciddiyetiyle, performansı ile bütün takımların çok dikkat edeceği bir takım oldu." dedi.

Türkiye Kupası maçları öncesinde Erdoğan ile yapılan söyleşinin içeriği şu şekilde;


Hazırlık dönemine ilk olarak Beşiktaş maçı ile başladınız. Başa-baş bir oyun sonrası uzatmada yenildi takım. Ardından Fenerbahçe gibi hedefi büyük bir takımı yendiniz. Bundan sonra Bosna turnuvası, başarısı. Prof Dr. Rüştü Yüce Turnuvası. Burada ikincilik. Son olarak da TSYD şampiyonluğu. Buradaki başarılar tesadüf değildir sanırım. Siz bu hazırlık dönemindeki takımın gösterdiği başarı ve performansını nasıl buldunuz?

Bir hazırlık dönemini geride bıraktık. On takımla karşılaştık. Ayağımızı yere sağlam basmamız açısından önemliydi bu maçlar. Ancak hiç biri ligin gerçek maçı değil. Hem bizim hem de diğer takımların eksikleri vardı. Alınan galibiyetlerin tek bir anlamı var; demek ki doğru oyuncuları bir araya getirmişiz. Takım kimyası için çok önemli bu galibiyetler. Kaybedilen kazanma alışkanlığını geri getirmek açısından da önemliydi bu galibiyetler. Ama şu anlama gelmiyor. Evet bu on maçın sekizini kazandık ama ligde de devam edeceğiz anlamına gelmiyor. Tabi ki hedefimiz bu. Bu galibiyetler bizim beklentilerimizi de yukarı çıkardı. Bu bir taraftan iyi bir şey; camianın bu takımı sahiplendiğini gösteriyor. Ancak bir de ince bir çizgisi var ki o da şu: beklentiler yukarı çıktıkça sanki biz şampiyonluğun en büyük adayı gibi bir hava yaratılmaya başlandı. Ancak kendi kalibremizdeki takımlar ile bir hazırlık dönemi yaşadık.(Fenerbahçe ve Beşiktaş bunların dışında) Bizim temel hedefimiz; sezon sonunda hangi dereceyi alacağız diye hareket etmeyeceğiz. Bizim tek hedefimiz her maçı kazanmak ve son dakikaya kadar mücadele etmek. O yüzden temel hedefimiz 40 dakika sahada mücadele eden, kazanmak için elinden gelen maksimum performansı gösteren bir takım olmak. Bunları yaparak bununla beraber bir sistem oluşturarak gerekli olan istikrarı yakalamak ve galibiyetler elde etmek istiyoruz.

Bu hazırlık maçları bize şunu gösterdi ki; uzun vadede doğru oyuncuları seçmişiz. Kısa vadede ise sistemin bu oyunculara uygun halde çalıştığını gördük. Bir diğer amacımız var olan bu oyuncular ile bir iskelet kadro oluşturarak, son yıllarda Türk Telekom’un yapamadığı bir şeyi yapmak istiyoruz: İstikrarlı bir şekilde, sürekli oyuncu ve antrenör değişikliği yaparak dalgalanan bir takım görüntüsünden uzaklaşıp ligin her zaman play-off oynamaya, üst sıralara aday bir takımını yaratmak istiyoruz. Bir diğer hedefimiz olan Avrupa kupalarında da yukarı çıkabildiği kadar çıkıp evinde kolay maç kaybetmeyen hatta galibiyet sayısını çok yukarıda tutan bir takım yaratacağımıza da inanıyorum.


Peki bu hazırlık dönemi lige nasıl yansıyacak?

 Bu sene ligde kolay oynanacak bir tane maç olmayacak. Turnuvalarda da görüleceği gibi takımımız oynadığı karşılaşmalarda oyunun son periyodunda kazandı. O yüzden bir rehavete kapılmadan sadece oluşan özgüveni lig maçlarında olumlu yönde kullanarak maçlarımıza bu düşünce ile çıkacağız. Gayet mütevazi bir düşünceyle her rakibi ayrı ayrı düşünerek çıkacağız karşılaşmalara.

Bu yıl lig çok farklı olacak. Nasıl bir tablonun ortaya çıkacağını herkes merakla bekliyor. Bugün Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Galatasaray gibi üç Euro Lig takımı sadece Ankara’ya değil hangi şehre giderse gitsin, bence büyük bir endişe ile gidecekler. Çünkü Euro Lig maçlarından dönüşte bu maçlara adapte olmak kolay olmayacak. Ayrıca yabancı sayısı takım kimyasını ve ligi değiştirecek.


Bayramda yapılacak Türkiye Kupası karşılaşmaları var. Bu hazırlık döneminde yaşanan sakatlıklardan dolayı bütün oyuncuları aynı anda göremedik. Bu oyuncular kupaya hazır olacaklar mı? Kupada nasıl bir takım göreceğiz?

Tam hazır değiliz açıkçası. Çünkü, Ben  Mc Cauley yapılan bu maçların hiç birinde oynamadı. Antrenmanlarda da yoktu. Bu hafta başlayabildi. Bu oyuncumuzun forma girmesi 3-4 haftayı bulacaktır. Ümit’in sakatlığı tam forma girdiği bir döneme denk geldi. Türkiye Kupası bu anlamda bizim için zor olacak. Çok homojen bir oyuncu kadromuz yok maalesef. Ancak buradaki hedefimiz kupadan çıkmak olacak yine de. Zorluk derecesi en yüksek grup bizim ki. Ancak bunun dezavantajları olduğu gibi avantajları da var. İyi bir performans ile galip gelirseniz çok değerli rakiplerin arasından sıyrılmış ve bir anlamda kupada ilk sekize kaldığınız taktirde çok önemli iki rakibi gruptan eleyerek gelmiş olacaksınız. Hedefleri büyük takımlara nasıl bir üstünlük sağlayacağımızın da bir göstergesi olacak Türkiye Kupası maçları. Beşiktaş ile yaptığımız maçlara bakarsak, bu takım ile başa-baş oynayıp yenebiliriz. Türkiye Kupası ile birlikte yapacağımız üç maç var. Bizim takımımız Beşiktaş’ı yenecek kapasiteye sahip bir takım. Hazırlık maçları şunu gösterdi ki biz her takımla başa-başa oynayabiliriz ve yenecek potansiyele sahibiz. Türk Telekom Takımı kadrosuyla, ciddiyetiyle, performansı ile bütün takımların çok dikkat edeceği bir takım haline geldi. Biz bu fotoğrafı ortaya koyduk.
Erdoğan: "Türk Telekom'a bütün takımlar dikkat edecek" Erdoğan: "Türk Telekom'a bütün takımlar dikkat edecek" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.