Advertisement

Beşiktaş Milangaz Yabancılarıyla Kazandı (75-85)

Beko Basketbol Ligi'nin 15. hafta maçında Antalya Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda karşı karşıya gelen Beşiktaş Milangaz, özellikle yabancı oyuncularının etkili oyunu ile rakibini 75-85'lik skorla mağlup ederek ligdeki 11. galibiyetini aldı. Düşme hattından kurtulamayan Antalya ekibi ise ilk yarıyı 3 galibiyetle kapatmış oldu..

Ev sahibi Antalya ekibinde yeni transfer ABD'li guard Scottie Reynolds ile birlikte sakatlığı süren genç pivot DeAngelo Casto bu maçta kadroda yer almadılar. Konuk ekipte ise sakatlıkları süren Marcelus Kemp ve Mehmet Yağmur bu maçta forma giymediler. Yeni transfer Adam Morrison ve belindeki sakatlığı nedeniyle hafta içi antrenmanlarına katılamayan Can Akın ise bu maçta görev yaptılar. Ribaundlarda rakibine 41-32'lik üstünlük kuran Siyah-Beyazlılar, iki sayılık atışlarda da rakibine oranla 18 sayı fazladan üretti. NBA patentli forvet Adam Morrison ise ilk maçında henüz adaptasyon aşamasını tamamlayamamış gibi göründü..

Maça Zoran Erceg ve Ersin Dağlı’nın sayıları ile başlayan Beşiktaş Milangaz’a Antalya Büyükşehir Belediyesi de Bora Hun Paçun ve Rasim Başak ile cevap verdi. Karşılaşmanın ilk 3 dakikası başa baş bir mücadele ile 8-8’lik eşitlikle geçilirken, ilk 5 dakika da 13-15 Beşiktaş Milangaz’ın üstünlüğünde geride kaldı. Rasim Başak ile ev sahibi ekip skora dengeyi getirirken, periyodun son 2 dakikasına ise 20-24 Beşiktaş Milangaz üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde David Hawkins ile 3 sayılık bir basket daha bulan konuk ekip, ilk periyodu 22-31 önde tamamladı. İkinci periyoda Zoran Erceg’in sayısı ile başlayan Beşiktaş Milangaz skoru 22-33’e taşırken, Mensah Bonsu ile de 13 sayılık farka ulaştı (22-35). Rasim Başak ve Albert Brown ile rakibine cevap veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Can Akın’ın sayısına engel olamayınca devrenin son 6 dakikasına 26-41 Beşiktaş Milangaz üstünlüğünde girildi. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü tamemen eline geçiren Beşiktaş Milangaz, ilk devreyi de 55-41 önde tamamladı.

İkinci yarıya savunmasını sertleştirerek başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Milangaz’ın kolay sayı bulmasına izin vermedi. Hücumda da etkili bir görüntü çizen ev sahibi ekip, arka arkaya bulduğu sayılarla farkı eritmeye başlarken, özellikle Rasim Başak ve Albert Brown’un sayıları ile rakip potada etkili oldu ve farkı eriterek final periyoduna 66-61 geride girdi. Son periyotta toparlanan ve savunmasını sertleştiren Beşiktaş Milangaz, farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi. Zoran Erceg ve Carlos Arroyo ile etkili olan ve skor üstünlüğünü koruyan Siyah Beyazlı ekip, maç sonuna dek üstünlüğünü sürdürdü ve karşılaşmadan 85-75 galip ayrıldı.


SALON: Antalya Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Halil Baldemir, Mehmet Karabilecen

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (75): Anthony Fisher 10 (4 ribaund-4 asist), Alican Güney (1 ribaund), Rasim Başak 25 (9 ribaund-1 asist), Melih Mahmutoğlu 2 (1 asist), Gökper Gen 10 (2 ribaund-3 asist), Valentin Pastal (1 ribaund), Nedim Dal 2, Stevan Jelovac 6 (3 ribaund), Albert Brown 12 (3 ribaund-3 asist), Bura Hun Paçun 8 (5 ribaund).

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (85): Barış Hersek (2 ribaund), Kartal Özmızrak, Zoran Erceg 20 (8 ribaund), Can Akın 6 (1 asist), Serhat Çetin 2 (3 ribaund-3 asist), Carlos Arroyo 18 (7 ribaund-2 asist), Adam Morrison 2 (2 ribaund), David Hawkins 14 (6 ribaund-2 asist), Ersin Dağlı 9 (4 ribaund-2 asist), Pops Mensah Bonsu 14 (7 ribaund).

1. PERİYOT: 22-31
2. PERİYOT: 19-24
3. PERİYOT: 20-11
4. PERİYOT: 14-19

Özet: Tbf
Beşiktaş Milangaz Yabancılarıyla Kazandı (75-85) Beşiktaş Milangaz Yabancılarıyla Kazandı (75-85) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.