Advertisement

Anadolu Efes Spor Kulübü 35 Yaşında

Türk basketbolunun lokomotiflerinden olan Anadolu Efes ya da alıştığımız ismiyle Efes Pilsen, 35. kuruluş yıldönümünü Suada'da düzenlenen törenle kutladı. Geceye, Anadolu Efes basketbol takımı oyuncuları, teknik ekibi ve Başkan Tuncay Özilhan da katıldı..

Gecede, yeni sezonda Anadolu Efes forması giyecek olan basketbolcular konuklara tanıtıldı ve 1976 yılında kurulan kulübün 35. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir de pasta kesildi. Ayrıca Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası da törende sahne aldılar..

Bir konuşma yapan Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan; “Gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle basketbolu salonların dışına çıkarttık. 'Anadolu Efes ile İlk Adım' projemizle Anadolu’nun en ücra köşelerine gittik. Yurt içinde 34 okulun yanı sıra yurt dışında Saraybosna ve Kuzey Kıbrıs’ta okullar açtık. Sekiz yılda 20 bin gencimize basketbol sevgisi aşıladık. Doğu ve Güney Doğu’daki illerimizde yaşayan gençlerimizi 'Doğudan Batıya Minik Yürekler' adlı projemizle Avrupa ve Türkiye liglerindeki maçlarımıza getirdik. Bir lig maçını çıplak gözle seyretmenin, ekranda izledikleri sporcularla tanışmanın, filmlerde gördükleri İstanbul’u gezmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşattık. Bu sezon hayata geçireceğimiz bir diğer sosyal sorumluluk projemizde ise takımımızın sezon boyunca lig, kupa ve Euroleague maçlarında attığı sayı kadar basketbol topunu Türkiye’nin çeşitli illerindeki okullara hediye edeceğiz.”

1967’de başlayan Türkiye Basketbol Liginin 46 yıllık geçmişinde 16 müessese kulübünün kurulduğunu ve kapandığını hatırlatan ve salonlarda artık “Anadolu Efes Spor Kulübü” olarak yer alacaklarını söyleyen Özilhan; yeni ad, yeni logo, yeni oyuncular ve yeni yönetim anlayışı ile daha büyük başarılar hedeflediklerinin altını çizdi. Avrupa’da yeni kupalar istediklerini belirten Tuncay Özilhan, Euroleague Final Four maçlarının bu sezon İstanbul’da oynanacak olmasının kendilerini son derece heveslendirdiğini ve Anadolu Efes Spor Kulübü olarak, Türk basketbolunun itici gücü olmaya, basketbolu gençlere sevdirmeye devam edeceklerini söyleyerek sözlerini tamamladı..

Anadolu Efes Spor Kulübü 35 Yaşında Anadolu Efes Spor Kulübü 35 Yaşında Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.