Advertisement

Mersin Nefes Aldı (73-71)

Beko Basketbol Ligi'nin 17. hafta maçında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni konuk eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, oldukça çekişmeli geçen mücadeleyi 73-71'lik skorla kazanarak ligdeki 4. galibiyetini elde etti. Antalya ekibi ise bu sonuçla 8 galibiyette kalarak haftayı sekizinci sırada tamamladı..

Mersin ekibine maçı getiren isimler; 30 sayılık harika hücum performansı ile Alex Scales ve oyunun iki yönünde de oldukça etkili oynayarak; 14 sayı, 15 ribaundluk performans sergileyen Nedim Yücel ikilisi oldu. Antalya ekibinin en etkili ismi ise; 22 sayı, 12 ribaundluk performansı ile yeni transfer Brad Buckman oldu..

Mücadele Nedim Yücel'in sayıları ile başlarken, ilk bölümde her iki takım da karşılıklı hücumlardan boş döndüler. Potaya yakın atışlarla skor üretebilen iki Güney ekibi, serbest atış çizgisinden de sayılar bulurken, savunmaların öne çıktığı durağan bir oyuna sahne oldu ilk bölüm. Karşılıklı sayıların geldiği periyot sonunda Scales'in turnikesi ile ilk periyot, konuk Antalya ekibinin 20-22'lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyrek Antalya'nın yeni transferi Buckman'ın sayısı ile başlarken, ona yanıt veren ise üç sayılık isabet ile Mersin ekibinin yeni transferi Grundy oldu. Scales'in iki üçlüğüne Buckman'ın üçlüğü ile yanıt veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Scales ve Stimac'ın sayılarına engel olamasa da Prince ile sayılar bulmaya devam etti. Periyotun son bölümünde her iki takım da yine skor üretmekte zorlanırken, yabancı oyuncular ile sayılar bulabildiler. Son 1.30 dakikasında sayı gelmeyen ikinci periyot ev sahibi ekibin 43-35'lik üstünlüğü ile tamamlandı..

Karşılaşmanın üçüncü periyotuna etkili savunma ile başlayan konuk ekip, hücumda da yabancı oyuncuları ile etkili olduğu bu bölümde farkı eritmeye başlasa da, 2 dakika geride kalırken ilk sayısını Hakan Köseoğlu'nun üçlüğü ile bulan Mersin ekibi; Nedim, Scales ve Stimac ile sayılar bulsa da Buckman'ın sayılarına engel olamadı. İki takımın da top kayıpları ve boş hücumlar ile skor üretmekte zorlandığı son bölümde yine yabancı oyuncuların karşılıklı sayıları gelince üçüncü periyot 59-55'lik Mersin Büyükşehir Belediyesi üstünlüğü ile geçildi..

Son periyot Buckman'ın basketi ile başlarken, ardından yine karşılıklı sayılar geldi. Savunmaların düştüğü bölümde farkı eriten konuk ekip, skorda dengeyi kurmayı da başardı. Periyotun ikinci bölümüne girilirken ise yine şut yüzdeleri düştü ve kısıtlı rotasyonla oynayan iki takımın da top kayıpları arttı yeniden. Bu bölümde Grier ile etkili olan ev sahibi ekip, skor avantajını korurken, Polat'ın üçlüğü ile bitime 3.40 kala skor 68-68'e geldi. Karşılıklı boş hücumların ardından serbest atış çizgisinden Grundy ve Scales ile sayılar bulan Mersin yeniden öne geçerken, Christopher'ın üçlüğü ile bitime 46 saniye kala skora yeniden denge geldi. Scales'in bitime 26 saniye kala gelen basketi ile yeniden öne geçen ev sahibi ekip karşısında son hücumda Muratcan'ın kaçırdığı şut sonrası aldığı hücum ribaundun sonraki atışında Nedim Yücel'in bloğu gelince ev sahibi Mersin Büyükşehir Belediyesi bu zorlu mücadeleyi 73-71'lik skorla kazanan taraf oldu..


SALON: Edip Buran

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Sami Özel, Turgut Işık

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (73): Asım Pars 2 (4 ribaund- 4 asist), Nedim Yücel 14 (15 ribaund), Alex Scales 30 (1 ribaund- 1 asist), Hakan Köseoğlu 3 (5 ribaund- 5 asist), Vincent Grier 10 (4 ribaund- 1 asist), Anthony Grundy 8 (2 ribaund- 4 asist), Andrej Stimac 6 (3 ribaund- 2 asist)

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (71): Muratcan Güler 9 (12 ribaund- 4 asist), John Prince 10 (2 ribaund- 2 asist), James Christopher 10 (3 ribaund- 1 asist), Hadi Doğan (2 ribaund), Gökper Gen 3 (2 ribaund- 3 asist), Barış Hersek 9 (4 ribaund), Bradley Buckman 22 (12 ribaund), Polat Kocaoğlu 8 (2 ribaund)

1. PERİYOT: 20-22
2. PERİYOT: 23-13
3. PERİYOT: 16-20
4. PERİYOT: 14-16
Mersin Nefes Aldı (73-71) Mersin Nefes Aldı (73-71) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.