Advertisement

Efes'ten Beklenmedik Mağlubiyet (95-90)

Turkish Airlines EuroLeague D Grubundaki temsilcimiz Efes Pilsen, ilk maçında deplasmanda Union Olimpija ile karşılaştı. Lacivert-Beyazlılar, normal süresi 71-71 sona eren maçı ikinci uzatma sonunda 95-90 kaybederek bu sezonki Avrupa serüvenine beklenmedik bir mağlubiyet ile başladı..

Maça biraz tutuk başlayan fakat genelde başa baş giden mücadelenin normal süresinin son bölümüne avantajlı giren temsilcimiz, bu bölümde çok kritik top kayıpları ve basit hatalar yapınca karşılaşma uzatmaya gitti. İlk uzatma devresinin son dakikasına 5 sayı üstünlükle giren temsilcimiz, kalan sürede rakibin 5 sayısına engel olamazken, son topu da değerlendiremedi ve mücadele ikinci uzatma devresine gitti. Karşılıklı sayılarla geçen ikinci uzatma devresinde, özellikle uzunların 5 faulle oyun dışı kalması ile maç boyunca kurduğu ribaund üstünlüğünü rakibine kaptıran ekibimiz, Pinkney ve Jagodnik'in sayılarına engel olamadı. Son 20 saniyeye 91-90 girilen mücadelede, başka sayı üretemeyen ve potasında 4 sayı gören temsilcimiz böylelikle Turkish Airlines EuroLeague'e beklenmedik bir mağlubiyet ile başladı..

Maç boyunca özellikle dış atışlarda iki takım da etkili olamadı. Kaydettiği 23 sayı ile temsilcimizin en skoreri olan Igor Rakocevic, dış atışlarda ise 1/6 ile şut attı. Serbest atış çizgisinden 30/34 ile oynayan temsilcimiz, ribaund ve top çalma istatistiklerinde rakibine kurduğu üstünlüğü asist sayılarına ise yansıtamadı. Pivot sıkıntısının bir hayli göze çarptığı bu karşılaşmada, uzun rotasyonundan Kerem Gönlüm dışında yeterli katkı sağlayan isim çıkmadı. Son günlerin formda isimleri Kerem Tunçeri ve Bostjan Nachbar ise, gayretli ve faydalı oyunlarını kritik top kayıpları ile gölgelediler. Temsilcimizin zorlu P.E.Valencia maçı öncesi mutlaka bir pivot takviyesi yapması şart görünüyor..

Ev sahibi Union Olimpija'da ise tanıdık yüzler maça damga vurdu. Ülkemizde de forma giyen Jagodnik ve Gregory'nin ekstra katkısı aleyhimize fark yaratırken, Ilievski ve Pinkney'in yüzdeli hücumları da maçı Sloven ekibine kazandıran en önemli detaylar oldu. Bu dört oyuncu toplamda 76 sayı kaydetti..


SALON: Stozice Arena

HAKEMLER: Jose Martin - Marek Cmikiewicz - Sergey Zashchuk

UNION OLIMPIJA (95): Marque Perry (1 ribaund), Vlado Ilievski 16 (3 ribaund- 2 asist), Aloysius Anagonye (3 ribaund), Kenny Gregory 16 (6 ribaund- 1 asist), Sasu Salin (1 ribaund), Goran Jagodnik 21 (3 ribaund- 1 asist), Giorgi Shermadini 11 (1 ribaund), Kevinn Pinkney 23 (6 ribaund- 1 asist), Damir Markota 4 (5 ribaund- 5 asist), Saso Ozbolt 4 (4 ribaund- 5 asist), Zoran Vrkic

EFES PİLSEN (90): Andrew Wisniewski 9 (2 ribaund- 1 asist), Cenk Akyol, Igor Rakocevic 23 (4 ribaund- 2 asist), Lawrance Roberts 4 (7 ribaund), Kerem Tunçeri 15 (3 ribaund- 3 asist), Bootsy Thornton 14 (6 ribaund), Kerem Gönlüm 12 (9 ribaund- 1 asist), Ender Arslan (2 ribaund), Bostjan Nachbar 11 (5 ribaund- 2 asist), Ersin Dağlı 2 (1 ribaund)

1. PERİYOT: 22-16
2. PERİYOT: 8-13
3. PERİYOT: 23-26
4. PERİYOT: 18-16
1. UZATMA: 8-8
2. UZATMA: 16-11
Efes'ten Beklenmedik Mağlubiyet (95-90) Efes'ten Beklenmedik Mağlubiyet (95-90) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:37 Rating: 5

1 yorum:

Sarıkaya dedi ki...

Çarşamba'nın gelişi Cumartesi'nden belliydi de, toz konduramamıştık!:-((

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.