Advertisement

17.Hafta Cumartesi Maçları


  Öncelikle canlı izlediğim Oyak Renault- Efes Pilsen maçından kısaca bahsedelim. Maç ilk periyotta kafa kafaya giderken Sinan Güler'in Alex Gordon'a "bunaltıcı" savunması Oyak'ı hücumda kilitledi, hakemler de işin dozunu abartınca skor 17-34 EP üstünlüğündeydi. Ancak Yücel Hoca mola aldı ve maç birden 34-38 oluverdi.. O sıralar kim topu eline aldıysa 3'lük attı, Ergin Hoca baktı. 3. periyotta ise maç koptu gitti. İki takımın rotasyon, kalite vb. gibi farklar maçın böyle olmasına sebep oldu. Skor şaşırtıcı olmasın, Oyak Renault ilk yarı iyi bir oyun ortaya koydu fakat 2. yarı direnemediler. Maçta çok ön plana çıkan isim yoktu. Efes adına Kakiouzis,Kaya,Kerem,Smith,Kasun çift hanelerde oynadılar. Oyak'ta ise Alex Gordon felaketti, Evren 10 sayıyla oynadı. Ahmet Erdoğan elinden geleni yaptı 6 sayı üretti. Veteran Nedim Dal bu sezonki en yüksek ikinci skorunu 8 sayı atarak yaptı. Evren'in abisi Serhat, 10 sayıyla takımının en skorer ismiydi. Bugün Oyak'taki sorun tamamen yabancılardaydı. Alex bir kenara; Jones, Stiemsma ikilisi de gününde değillerdi. Sonuçta 55-91'lik bir sonuç çıktı.

Arada bir not: Bu maçtan sonra Tofaş-İTÜ maçını da seyrettim. O maçla ilgili de bir kaç bilgi vereyim. Maç hep kafa kafaya gitti, Tofaş hep ufak da olsa öndeydi. İTÜ'de İbo 22'si ilk yarıda olmak üzere 33 sayı attı, bunun yanına 4 ribaund 3 top çalma ekledi. Tofaş'ta ise Hadi ve Can ikilisi gerek hücumda gerek savunmada müthiş maç çıkarttılar. İTÜ'de Tolga Tekinalp forma giymedi. Harun Erdenay da 22 küsür dakika süre aldı ve 9 sayı attı. Bir iki cümle de onun için edelim. 41 yaşındaki bir adam için 9 sayı süper. Üstelik 3/8 serbest atış attı (Bu sezon TB2L'de oynadığı maçlarda en fazla 2 kez kaçırmış.) Neden atamadı serbest atışları bilemiyorum. Onları da atsa zaten 14 sayıda bitirecekti. İTÜ guardı Mahir kenardayken topları Harun getirdi düşünün. Yalnız yaşı gereği hızını kaybettiğinden, Hadi'den müthiş bir blok yedi, ama o kadar da olsun artık değil mi? O yine görevini yaptı 2/2 üçlüğünü gönderdi.. :)  Maçı 85-79 Tofaş aldı. Bu sonuçla Tofaş'ın yenilgisiz liderliği sürerken, İTÜ ligdeki 3. yenilgisini aldı. 

  Ankara'da Türk Telekom ile Pınar Karşıyaka karşılaştılar, ev sahibi ekip 87-81 aldı maçı. Baktığımızda dengeli bir maç olmuş ve son anlara kadar çekişme sürmüş. TT'de Serkan Erdoğan son haftalarda artan grafiğini bu haftaya da taşımış ve 23 sayı atmış. Roderick Blackney de müthiş maç çıkarmış gerçekten. 3/3 üç, 1/1 iki ve 3/4 serbest atış yüzdeleriyle oynamış. Pivotlar bugün her zamankinden daha az sayı üretmişler, Wright- Dudley ikilisi toplam 18 sayıda kalmış. "Cin" (Tutku) ise 6 sayı 6 asist yapmış..  İzmir cephesinde ise, SalsaBasket'te ağır eleştirilere maruz kalan ve benim bu eleştirilere karşı çıktığım Hakan Köseoğlu kapağı koymuş... Hem de baya sağlam bir kapak. 30 sayı 8 asist yapmış ki, yüzdeleri de hayli iç açıcı. 5/7 üç, 4/6 iki, 7/8 serbest atış.. Sanırım Salsa'daki yorumları okuduktan sonra gaza gelmiş Hakan.. Yabancılar felaket yüzdeyle oynamışlar ve Williams-Brown ikilisi  16 sayı üretirken, Benton bu sezonki en iyi maçını oynamış. 23 sayı-11 rib. istatistikleri yakalayarak...  

  "Sürpriz olabilir" dediğim BJK Cola Turka- Mersin BŞB maçında sürpriz olmamış ve siyah-beyazlılar farka gitmiş. Ev sahibi ekipte ilk göze çarpan isim 20 sayı üreten Jimmy Baxter. Üçlük yüzdesi 1/7 olsa da takımını almış götürmüş adeta. Merak ettiğim bir husus var şimdi.. Son iki yılın 3 sayı yarışması galibi Ömer Ünver bu maçı da boş geçmiş. Acaba sakatlığı mı var? Bilen arkadaşlar varsa yorum kısmından post atsınlar lütfen... Mersin BŞB'de Chris Lofton ve Mccaleb ikilisi takımlarını maçta tutmaya çalışsalar da diğer arkadaşlarından pek yarar görememişler. Bu ikili 26 sayı üretmiş. Anıl'ın Salsa'da değindiği konuya gelelim. Kimani Ffriend konusuna.. 17 sayı fena değil ama o serbest atış yüzdesi ne be arkadaş? Yine yerlerde. 5/14... Ahmet Kandemir olsam, paso s.a çalıştırırım Kimani'yi.. 9 sayı da az değil hani.

 Günün kritik maçlarından biri de Daçka ile Erdemir arasındaydı. Son haftalarda biraz kıpırdanır gibi olmuştu Erdemir şüphesiz. Bu maça da kazanmak için geldikleri kesin. Skora baktığımızda maç kafa kafaya gitmiş. Ev sahibi ekibe bir göz gezdirdiğimizde bu sezonun en çok sivrilen isimlerinin başında gelen Soner Şentürk 16 sayı- 4 asist ile oynamış. Efes'ten geri alınan Cliff Hammonds da 16 sayı-5 asist üretmiş.  Takımın bir diğer ABD'lisi Sean Banks da 13 sayı atmış. Martin Leunen 9 sayıda kalsa bile 8 ribaund alarak double-doubleı ucundan kaçırmış. Erdemir'e geldiğimizde sezona süper başlayan Nate Funk'ın bu maçta da döküldüğünü görüyoruz. Funk 28 dakikada sadece 3 sayı atabilmiş. E durum böyle olunca Erdemir'in kazanma ihtimali de daralıyor. Diğer oyunculara dönersek, Hakan Demirel'in yavaş yavaş ısındığını görüyoruz, 10 sayı 5 asistle oynamış. Chris Burgess 15, Thomas 18 sayı kaydetmiş. Takımın abilerinden Erdal 7 sayı atmış. Aliağa maçının coşkunu Barbour etkisiz performans göstermiş. Erdemir'in sayı potansiyelleri kötü olunca maçı Daçka'nın alması gayet normal. 70-65.

 Abdi İpekçi'de oynanan Fenerbahçe Ülker- Kepez Belediye maçının kaderini üçlükler belirlemiş. İlk yarısı kafa kafaya gitmiş ve ilk yarıyı 46-42 sarı lacivertliler önde geçmiş. İkinci yarının başlamasıyla beraber Giricek-Green-Mrsic devreye girmişler. Skor dağılımlarına bakarsak, Fenerbahçe'de en göze çarpan isim şüphesiz Gordan Giricek. Sakatlıktan çıkan yıldız oyuncu belli ki basketbolu çok özlemiş. Kepez potasına 22 sayı ( 5/5 üç, 3/3 serbest atış, 2/4 iki sayı) göndermiş. Pota altında Semih Erden oldukça etkili olmuş, traktör karşısında 16 sayı bulmuş. Marques Green ve Damir Mrsic de çift haneli sayılara ulaşmışlar. Marques Green demişken bu günlerde onu kaleme almayı planlıyorum. Kepez'de ise yeni transfer Fitch atmayı sürdürüyor.  Yüzdesi eminim ki onu da memnun etmemiştir ancak 25 sayı atmış... Fitch'ten başka Robert Trayolor ve Saunders de çift haneli sayılara ulaşmışlar. Traylor 13 sayı- 12 ribaund ile, Saunders de 15 sayı-12 ribaund ile double double yapmışlar.

 

 

17.Hafta Cumartesi Maçları 17.Hafta Cumartesi Maçları Reviewed by Adsız on 00:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.