Advertisement

Oyak'a Neler Oluyor?


Ligimizin renkli takımlarından biridir Oyak Renault. 3 sezondur ortalarda yer buldular kendilerine.. Bana göre; başlarında bulunan koç o bütçeye göre bir cevher. Yapılan transferler, harcanan paralar da boşuna değil. Ama sanki birşeyler eksik Oyak'ta.


Geçen sezon Türkiye Kupası Finali'ne kadar yükselen ve büyük takımlara kök söktüren Oyak Renault, bu sene de aynı takım kimyasında. Lige galibiyetle başladılar, inişli çıkışlı performans sürdürüyorlar.. Beşiktaş ve Petkim Aliağa gibi önemli takımları deplasmanda yendiler ki, bu sezon sonunda çok işlerine yarayacak. Canlı izlediğim Oyak Renault-Fenerbahçe Ülker maçında ise tecrübesizlikleri yüzünden maçı verdiler. Son 4 maçtır galibiyet yüzü görmeseler de kadro bakımından oynadıkları basketbolu takdir etmek lazım.


Andre Woolridge'nin yerine transfer edilen Alex Gordon'dan tutun da Stiemsma'ya kadar yabancı oyunculardaki hırs bu sene daha fazla. Kısaca değinecek olursak; Alex çok iyi bir delici, Oyak'ın ve Yücel Hoca'nın istediği tipte bir oyuncu. Stiemsma üst düzey oyuncu değil, iyi bir hücumcu da değil fakat savunmada ayakları müthiş çabuk. Yani en azından Nedim Dal'ın olduğu bir yerde her zaman Stiemsma tercih edilir. Gelelim Joseph Jones'a... Bu sezonun en iyi pivot transferlerinden biri kanımca. İzlediğim kadarıyla yapmadığı şey yok. Pivot hareketleri ile içeri devrilmesi, dışarı çıkıp şut atması, maçın sıkıştığı anlarda sürpriz 3'lükler sokması, bir guard gibi oyunu okuması ve pasörlüğü gibi... Ayrıca boyuna ve enine göre sıçraması da hayli kuvvetli.


Oyak'ın bu seneki şablonunda şüphesiz Evren Büker çok önemli rol alıyordu ancak Antalya maçındaki sakatlığından sonra sarı siyahlı ekip düşüşe geçti. Yücel Platin'in Evren'e güvendiğini biliyoruz, ancak onun da alternatifinin olması gerek. Ne hikmetse bu sakatlıktan sonra Alper Saruhan'da da bir düşüş oldu; bu da en çok Ahmet Erdoğan'a yaradı.


Oyak Renault'un en büyük sıkıntısına gelelim. Son hücumlarda maç kaybetmek o kadar acıdır ki... 39-40 dakika boyunca köpek gibi savaş,diren, son saniyelerde maçı rakibe ver. Kabul edilecek gibi değil. Ben Yücel Platin olsam, çıldırırım orada.. Yücel Hoca iyi dayanıyor yine.. Fenerbahçe Ülker, Antalya BŞB. ve Türk Telekom maçlarını bu şekilde kaybetti Oyak... Bazen şanssızlık, bazen tecrübe eksikliği.. Ama basketbolda tüm olumsuzlukları kaldırmalısınız maçı kazanmak için. Bence Yücel Hoca oyuncularını maç sonlarına çok iyi konsantre etmeli. Eğer böyle maç kaybetmeye devam ederlerse işler içinden çıkılamaz hale gelecek.
Oyak'a Neler Oluyor? Oyak'a Neler Oluyor? Reviewed by Adsız on 14:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.