Advertisement

Ya Graves Olmasaydı?

http://www.galatasaray.org/images/haberler/18/B_3117_B_2747_antonB.jpg
Bol skorlu geçer demiştim ben de herkes gibi. Galatasaray adına konuşacak olursak, kabus gibi bir ilk çeyrek, 2. çeyrekte anlamsız bir fırtına, 3. çeyrek uyuyan takım ve son çeyrekte Crispin'in enfes(!) oyunu... Berbat bir maçtı. İnanın TB2L maçı daha zevkli gelir izlerseniz. İki takım da dağınık, oyun kurgularından kopmuş haldeydi. GS farkı 14'lere çıkarınca rehavet de oluştu ve Banvit dengeyi kurdu 44-44 ile. Bu süreç içinde Koray Hoca'nın neredeyse hiç bir hamle yapmaması daha doğrusu yapamaması da çok ilginç. Hani Murat Özyer bu sebepten ötürü gönderilmişti?

Konuk ekipte ise Galatasaray'ın kötü oyununa ayak uydurma düzeni vardı. Hani maçın başında Lance Williams'ı kullanmak mantıklıydı, daha sonra Cemal onu savundu, Lance yoruldu vb.. Peki Lance Williams sakatlansa ne olacak? 2. bir hücum düzeni yok mudur bu takımın anlayamadım. Williams kenardayken Crispin salladı, o salladı, bu salladı. Andre Brown'dan oynamaya çalıştılar fakat Andre'yi de pek iyi bulmadım bugün. Banvit'te beğendiğim tek adam Yunus'tu. O maçı çevirmeye çalıştı ve başardı da. 3. periyotta azdı hepten.

Düşünüyorum da bu maçı Graves'siz oynamak, Polat'ın ekstra oyunu ve üstüne Crispin bugün formunda olmuş olsaydı skor ne olacaktı? Tamam Graves iyi ve skorer bir isim takımını sırtladı fakat diğer guardlar (Atkins,Murat) felakettiler. Atkins hele son periyotta top getirirken steps yaptı. Yok böyle birşey ya. Steps demişken, bugün ne top kayıpları yapıldı ya hakikaten. Sevmediğim Nur Germen bile bugün doğrulardan bahsetti hep.

Hani Cugo? Onu hiç göremedim sahada. Sakatlığı falan mı var acaba? Cüneyt de takımın önemli isimlerinden sonuçta. Bilen arkadaşlar varsa bu adam neden oynamadı, yazsınlar bir zahmet.

Unutmadan skor dağılımını da verelim:

1.P: 6-14
2.P: 31-8 (37-22)
3.P: 12-22 (49-44)
4.P: 21- 17 (70-61)


Galatasaray Cafe Crown (70)
Erdem Türetken 4 (6 ribaund, 1 asist)
Polat Kocaoğlu 18 (5 ribaund, 1 asist)
Murat Kaya (3 ribaund, 1 asist)
Hüseyin Beşok 5 (11 ribaund)
Dejan Milojevic 1
Rashid Atkins 8 (4 ribaund, 7 asist)
Antonio Graves 31 (4 ribaund, 1 asist)
Alican Güney (1 asist)
Cemal Nalga 3 (2 ribaund)

Banvit (61)
Joseph Crispin 6 (6 ribaund, 7 asist)
Erkan Veyseloğlu 10 (4 ribaund)
Lance Williams 15 (5 ribaund, 3 asist)
Erol Can Çinko 3 (1 ribaund)
Umut Yenice 6 (1 ribaund)
Yunus Çankaya 11 (5 ribaund, 3 asist)
Jason Forte (2 ribaund, 1 asist)
Andre Brown 10 (11 ribaund)

Ya Graves Olmasaydı? Ya Graves Olmasaydı? Reviewed by Adsız on 18:19 Rating: 5

4 yorum:

caglarkeceli dedi ki...

basketbol ilgili bir blog yazıyosunuz ama cüneyt erdenin sakatlığından haberiniz yok niye oynamadı diye soruyorsunuz bu bana oldukça ilginç geldi bari basketbolla ilgili bir blog yazıyosun biraz takip etmenizi tavsiye ederim

Adsız dedi ki...

Kusura bakma ama bilgiç değilim. Basketbolu takip ediyorum, Cüneyt'in neden oynamadığını bilip bilmememle ölçülemez bu. Kaldı ki bu blog sadece bilgi vermek veya maç yorumu yapmak için değil, okuyucular ile bir bağ oluşturarak birbirimizi bilgilendirmek için. Tıpkı Salsabasket gibi. Sanırım anladın.

dejavu dedi ki...

Cüneyt Erden Daçka maçında sakatlanmıştı bileğinden,maç sabahı da kontrolden geçti ve oynamadı.Haftaya büyük ihtimal Konya deplasmanında oynayacaktır.

Atkins'e çalınan top taşıma kararı normal bir steps değildi yalnız onu da eklemek lazım,M.Kaya topu bırakınca orada istemeyerek yapmış oldu o stepsi.

Bir de Koray Hoca'nın mola olayına değinmişsin haklı olarak.Örneğin ilk çeyrekte felaket hücum ederken tam 3 kere masaya mola istediğini söyledi,Banvit boş dönünce iptal etti molaları.Bu aykı röportajlarında da bu durumu alttema olarak verdi zaten,takımın ne yapacağını,bu tarz durumlara nasıl bir reaksiyon göstereceğini görmek istiyor.

Murat Özyer'in gönderilme sebepleri ise bambaşka bir konu mola ile alakası yok,oraya da girersek bir bu kadar daha yazmam gerekir sanırım.

Kolay gelsin..

Adsız dedi ki...

@dejavu

Cüneyt için ve yorumların için teşekkürler.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.